Midden in het bos, met reeën, vossen en everzwijnen, staat de werkplaats, ook wel de 'PHIL-gitaargarage' genoemd. Hier worden bij voorkeur uit inlands en Europees hout gitaren gemaakt naar het voorbeeld van de gekende  Amerikaanse iconen. Import-/tropisch hout moet FSC®- of PEFC®- gecertificeerd zijn en voldoen aan de EUTR-wetgeving.

Eigen creaties vormen het uiteindelijke resultaat. Zij mijden de platgetreden paden en overstijgen het ordinaire.
De gitaarhalzen worden betrokken bij gekende fabrikanten, die CNC-precisiewerk afleveren. De kop is eigen ontwerp en uitvoering. De hardware wordt afgesproken met de gitarist en is afhankelijk van het vooropgestelde budget.

Ook herbouwen wij bestaande gitaren, om een exclusievere uitvoering te verkrijgen. Relic is onze specialiteit. Gitaarherstellingen, fretwork, intoneren en afstellen van andere gitaren, maken eveneens deel uit van onze actieradius.

Steampunk-gitaren en -versterkers vullen het gamma aan. Die laatste zijn vaak ingebouwd in vintage radio's..

Art Guitar & Guitar art vertegenwoordigen individuele kunstwerken of gitaren, beschilderd of bekleed met leder/textiel door kunstenaars. Op die manier worden unieke artefacten vervaardigd.

De naam PHIL is een eerbetoon aan Phil Guy, broer van Buddy Guy. PHIL staat natuurlijk ook voor Philosophy, maar is vooral een eerbetoon aan mijn grootnonkel Phil (Vik) Seré. Hij was schrijnwerker en leerkracht Houtbewerking, schrijver van boeken over houtverbindingen, trappen, dakgebinten enz... Hij bouwde kerktorens en kasteeldaken, samen met zijn broers Pol en Jef. Deze laatste was mijn grootvader Jef Seré.

 

 

 

 

 

 

 

 

De oorspronkelijke boerderij en schrijnwerkerij, waar het allemaal begon meer dan 100 jaar geleden, in Donk en Halen.